Veelgestelde vragen

Maaltijden

Kan iedereen maaltijden bestellen?

Ja, iedereen kan bij Food Connect maaltijden bestellen. Soms komt het er gewoon niet van; drukke dag, te laat thuis, of u bent niet in staat zelf te koken. Voor die momenten zijn er maaltijden van Food Connect.

Hoe geef ik mijn persoonlijke wensen zoals bijvoorbeeld een dieet door?

U kunt uw persoonlijke wensen voor de Vers op maat-maaltijden zoals een dieet, portiegrootte of andere wensen doorgeven via de consumentenlijn 0 888 – 10 10 10, klantenservice@uwmaaltijd.nl.

Wat is het verschil tussen Vers op maat en Vriesvers menu?

Vriesvers-maaltijden zijn langer houdbaar dan de Vers op maat-maaltijden. Ze worden – net als de Vers op maatmaaltijden – traditioneel bereid, maar daarna direct diepgevroren. Daardoor kunt u ze langere tijd in de vriezer bewaren.

Moet ik elke week maaltijden bestellen?

Nee u hoeft niet wekelijks te bestellen.

Wat kost een maaltijd eigenlijk?

U kunt al maaltijden bestellen vanaf € 5,39 een overzicht van prijzen vindt u bij assortiment & prijs.

Kan ik zelf bepalen wat ik graag wil eten?

Ja, bij Food Connect bepaalt u zelf wat u graag wilt eten. Bij de Vers op maat gerechten kunt u elke week zelf uw gerechten samenstellen. Op de menukaart vindt u 35 verschillende menu’s, waarbij u kunt kiezen uit vlees of vis, aardappelen, groenten en samengestelde gerechten zoals een heerlijke nasi met kipsaté. De heerlijke vriesverse gerechten kunt u zelf kiezen uit een ruim assortiment waarbij onze koks de lekkerste combinaties al voor u hebben gemaakt.

Kan de verpakking bij het ‘oud papier’?

Met de verpakking kunt u heel eenvoudig het afval scheiden. Plaats de schaaltjes en de folie bij de ‘plastic inzameling’, en de kartonnen verpakking mag bij het ‘oud papier’. Tevens mag de papieren tas ook bij het ‘oud papier’. U kunt hem uiteraard ook heel gemakkelijk hergebruiken!

Wat houdt het FSC keurmerk op de verpakking in?

Op de verpakking staat een FSC keurmerk afgebeeld. Wat houdt dit keurmerk in?
Het FSC-systeem zorgt ervoor dat de bossen op onze wereld door middel van verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven. Door het verantwoorde gebruik van onze verpakking, dragen we direct bij aan de bescherming van onze wereldwijde bossen en aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier wereldwijd. En dat is belangrijk, want we willen samen blijven genieten van zowel onze bossen als van de natuurlijke producten zoals papier.

Waarom is de maaltijdverpakking zo bijzonder?

Food Connect heeft een unieke verpakking voor uw maaltijden. Doordat de verpakking bestaat uit luxe, losse zwarte schaaltjes, kunt u thuis opnieuw uw gerecht samenstellen. Uniek in Nederland!

Hoe kan ik mijn maaltijd thuis opnieuw samenstellen?

Wist u dat u met de nieuwe verpakking thuis uw maaltijd opnieuw kunt samenstellen? Stel dat u meer trek heeft in de varkenshaasoester dan in de kipdrumsticks. Verwissel eenvoudig het schaaltje van de kipdrumsticks om voor het schaaltje met de varkenshaasoester en plaats deze terug in de kartonnen omdoos. Even verwarmen en u heeft uw gerecht opnieuw samengesteld!

Hoe gaat de verpakking open?

U vindt op de bovenzijde van de ‘sleeve’ (het langwerpige karton) een handige scheurrand om de verpakking te openen.

Bestellen

Hoe plaats ik een bestelling?

Dit kan telefonisch of via de webshop maar ook via email of menulijst.

Kan ik ook tijdelijk gebruik maken van het eten?

Het is mogelijk om tijdelijk gebruik te maken van de maaltijdservice.

Hoe kan ik betalen?

Food Connect werkt met een automatische incasso. Hierbij machtigt u Food Connect om het door u bestede bedrag van uw rekening af te schrijven.

Kan ik mijn bestelling nog afzeggen?

Dat kan. U kunt tot 4 werkdagen voor bezorging uw bestelling kosteloos afzeggen.

Wat is een proefpakket?

U kunt een proefpakket aanvragen wanneer u eens kennis met wilt maken met de gerechten van Food Connect. Voor uw proefpakket kunt u kiezen uit een ruim aanbod van gerechten. Bestel uit het aanbod 3 gerechten voor €15,- of 5 voor €20,- . We bezorgen deze gratis thuis.

U zit niet vast aan een abonnement en u kunt veilig bij ons achteraf betalen via automatische incasso.

Kan ik ook verse en vriesverse gerechten tegelijk bestellen?

Ja, dit is zeker mogelijk! Bel gerust met de klantenservice van Food Connect voor de mogelijkheden wanneer u via de papieren menukaart bestelt. Bestelt u al online in onze webshop? Maak dan bijvoorbeeld eerst het bestelproces af voor de verse gekoelde gerechten en bestel daarnaast uw vriesverse gerechten. Altijd handig om in huis te hebben.

Eetwaaier

Wat is een eetwaaier en hoe werkt het?

De eetwaaier is speciaal voor u ontwikkeld om u te helpen met het maken van gezonde en bewuste keuzes. De koks van Food Connect koken graag lekker én gezond en helpen u graag bij het maken van een verantwoorde keuze als het om uw maaltijden gaat. De maaltijden zijn in te delen in drie categorieën:
• Smakelijk Gezond
• Gewoon Goed
• Lekker Genieten
Wilt u inzicht in de drie categorieën op uw menukaart? Neem dan contact op met Food Connect via 0 888 – 10 10 10

Bewaren & verwarmen

Ik heb geen magnetron?

Food Connect verkoopt of verhuurt eenvoudige magnetrons. Voor meer informatie kunt contact opnemen met de klantenservice.

Hoe moet ik mijn maaltijden bewaren?

Wij adviseren de Vers op maat maaltijden te bewaren in een koelkast met een temperatuur lager dan 7 graden. De Vriesverse maaltijden kunt u bewaren in de vriezer met een temperatuur lager dan -18.

Hoelang kunnen de maaltijden bewaard worden?

De maaltijd is ten minste houdbaar tot de aangegeven datum op het etiket.

Hoe moet ik de gerechten verwarmen?

U kunt de gerechten heel eenvoudig verwarmen in de magnetron of oven: U zet het gehele gerecht (inclusief de kartonnen omdoos) in de magnetron of oven. Op het etiket van de maaltijd vindt u een verwarminstructie. Deze verwarminstructie geeft u precies aan hoe lang u de maaltijd in de magnetron en oven moet verwarmen en vermeldt of u gaatjes moet prikken in de seal van de verpakking. Verwarm uw maaltijd nooit warmer dan 120 graden.

Kan ik de gerechten op elkaar stapelen in de koelkast?

Ja, u kunt meerdere gerechten gemakkelijk op elkaar stapelen in uw koelkast.

Moet ik ook gaatjes prikken in de folie van het extra juscupje?

De bijpassende jus bij het stukje vlees of vis wordt bij een aantal gerechten in een apart cupje gedaan. Zodat de smaak en knapperigheid van bijvoorbeeld gepaneerde producten optimaal behouden blijft.

Wanneer u het gerecht gaat verwarmen, waarbij de jus of saus in een extra cupje zit, hoeft u géén extra gaatjes te prikken hierin. Als u (voor het verwarmen) gaatjes prikt in de overige bakjes is dit voldoende.

Tip: Maak de folie op het juscupje maar een klein stukje open, dat schenkt gemakkelijk uit.

Moet de verpakking inclusief de kartonnen doos in de magnetron?

Ja, u dient het gerecht inclusief de kartonnen omdoos te verwarmen.

Past het gerecht in de magnetron of oven?

Ja, het gerecht past eenvoudig met de kartonnen verpakking in de oven of magnetron.

Thuisbezorgd

Wat moet ik doen als ik onverwacht niet thuis ben?

Neem contact op met de klantenservice van Food Connect voor een passende oplossing.

Wanneer worden mijn maaltijden bezorgd?

De dag en het tijdstip van bezorgen is afhankelijk van de plaats waar u woont. U krijgt bij uw eerste bestelling van de klantenservice te horen wat uw vaste bezorg dag/tijd wordt.

Wat zijn de bezorgkosten?

De bijdrage in de bezorgkosten is slechts € 2,50 per bezorging. Leden van Marente betalen geen bezorgkosten. De minimale afname is vier maaltijden per bezorging.

Hoe worden mijn maaltijden thuisbezorgd?

U ontvangt uw heerlijke gerechten in een handige papieren tas thuis. De gerechten zijn zelf verpakt in luxe zwarte schaaltjes, die bij elkaar worden gehouden door een kartonnen omdoos. (Bekijk hier een voorbeeld van de verpakking). De papieren draagtas is duurzaam en een verantwoorde keuze. De papieren draagtas is recyclebaar, de draagtas mag na gebruik bij het ‘oud papier’. U kunt hem uiteraard ook heel gemakkelijk hergebruiken!